trends catering 2018

5 catering trends voor 2018

Het nieuwe jaar is begonnen en dan kijken wij graag naar de food & catering trends van 2018. Als je jouw gasten wilt verrassen en er een onvergetelijk event van wilt maken, bekijk dan de 5 food & catering trends voor dit jaar.

Live cooking op jouw evenement

Live cooking was in 2017 al populair en ook in 2018 houdt dit aan. Eten tijdens een evenement is belangrijk en dat kun je op vele manieren presenteren.  Naast dat live cooking origineel is, is het ook erg leuk om te zien hoe het eten bereid wordt. Verser krijg je het niet. Wij bieden bijvoorbeeld de bakfiets barbecue aan waar het vlees door onze kok op een grote barbecue smoker wordt bereid en direct op je bord terecht komt.

catering trends
catering trends
VDH Dufais
VDH Dufais

DIY catering

Doe-het-zelf catering, dat betekent niet dat je zelf het eten moet verzorgen. Denk hierbij aan het zelf samenstellen van je eten. Gasten kunnen gerechten direct zelf samenstellen. Bijvoorbeeld burritos samenstellen doordat er in plaats van een buffet een burritobar klaarstaat of een burgerbar waar iedereen zelf een burger kan samenstellen. Kijk eens bij ons concept van de Pubquiz, waar je tussendoor ook je eigen burger mag samenstellen.

Shared dining

Je hebt er vast in 2017 al eens over gehoord en ook in 2018 blijft Shared Dining populair. Grote schalen vol met lekkere gerechten worden op tafel geserveerd zodat iedereen ervan kan genieten. Het idee is vernieuwend en niet zoals een traditioneel lopend buffet. Samen met je gasten kun je aan tafel blijven. Op zakelijk gebied kun je blijven netwerken zonder van de tafel weg te lopen.

shared dining

Bewust en verantwoord dineren

We worden steeds meer bewust van wat we eten en willen graag weten waar het eten vandaan komt. Elke cateraar is op zijn of haar manier bezig dit door te voeren in de gerechten en in hun verhaal. Bij jouw eigen evenement kun je voor lokale producten of biologische gerechten kiezen die passen bij het doel van het evenement. Wij zijn ook dagelijks bezig met het bewust worden van verantwoord omgaan met voedsel. Heb je speciale diëten, wensen of ideeën voor jouw evenement? Laat het ons weten en wij gaan graag met jou in gesprek.

Minder all you can eat, meer kwaliteit en beleving

We willen tegenwoordig niet meer zo veel en verschillend mogelijk eten. We gaan meer voor kwaliteit eten en ook voor de beleving. De wereldse keuken met all-you-can-eat concepten is niet meer weg te denken, maar voor 2018 gaan we meer voor de kleine exclusieve proeverijen. Met een proeverij kies je uit allerlei kleine gerechtjes. Mooie aankleding, kwalitatief goed eten en vooral ook de presentatie van het eten is belangrijk. Tegenwoordig moet het eten er ‘insta-proof’ uitzien. We willen foto’s maken van het eten en niet een bord vol met allerlei verschillende gerechten. Tipje van ons: bekijk onze proeverijen, een lust voor het oog (en de camera) en ook nog eens ontzettend lekker.

shared dining
Audi Style Night goes Classic
GRS 2017